AJLA ŠEHIĆ – pripravnica u Službi pravnih poslova

Po završetku fakulteta, pripravnički staž sam tražila 4 mjeseca, a tada sam čula putem JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo da kompanija Klas pruža priliku za ostvarivanje staža.

Prilikom razgovora za posao u Klasu, privuklo me je njihovo dugogodišnje iskustvo, raznolikost posla, mogućnost sticanja iskustva, te sam se mogla zamisliti kao uposlenik Klasa.

Zadaci koje dobijam su dosta raznovrsni i omogućavaju sticanje iskustva iz raznih oblasti unutar Službe.

Prije nego sam počela raditi u Klasu, znala sam da je to Društvo s dugogodišnjim iskustvom i da je domaći brend. Međutim, tokom rada, uvidjela sam da kompanija zaista nastoji poboljšati poslovanje, uslove rada, te zadovoljstvo samih radnika i kupaca. Zato je atmosfera u kompaniji Klas vrlo ugodna, pozitivna, a uposlenici Klasa su veoma prijatni i kad mi je zatrebala pomoć pri obavljanju zadataka, izašli su mi u susret i pomogli.

ELMA DŽAFEROVIĆ – pripravnica u Odjelu kontrole kvaliteta i standardizacije

Pripravnički staž sam tražila od septembra 2018. godine. Za staž u Klasu sam saznala putem oglasa koji sam našla na Klasovoj Facebook stranici i putem Biroa za zapošljavanje.

Ono što me privuklo u Klas jeste mnoštvo mogućnosti i prilika da učim iz raznih oblasti prehrambene industrije. Svakodnevno dobivam raznovrsne zadatke koje trebam obaviti i koji mi pomažu da učim i usavršavam stručno znanje za koje sam se školovala.

U sklopu fakulteta sam dolazila u posjetu Klasu, gdje smo obilazi pogone, što je na mene ostavilo pozitivan utisak i nadu da ću jednog dana i ja raditi ovdje. Tako je i danas, ništa se nije promijenilo.

Atmosfera u kompaniji Klas je pozitivna. Kolege su susretljive, veoma prijatne i što je najvažnije – žele pomoći i podijeliti znanje.

DAMIRA INAJETOVIĆ-IMAMOVIĆ – pripravnica u Odjelu kontrole kvaliteta i standardizacije

Pripravnički staž sam aktivno tražila osam mjeseci, odmah po završetku studija, a za staž sam saznala putem Javnog poziva JU Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Za kompaniju Klas znam još od najranijeg djetinjstva, s obzirom na to da smo moja porodica i ja konzumenti svih vrsta Klasovih proizvoda. Smatram da je Klas eminentna i vodeća kompanija u oblasti prehrambene industrije koja je prepoznatljiva po dugogodišnjem uspjehu i kvalitetu. Vođena prethodno navedenim činjenicama, poželjela sam biti dio takvog kolektiva. Svakodnevno dobijam  raznovrsne zadatke i trudim se izvršiti ih savjesno, temeljito i kvalitetno, s obzirom na to da je primarni cilj Službe kontrola kvaliteta i standardizacija održavanja vrhunskog kvaliteta.

Uprkos pozitivnom iskustvu i saznanjima u vezi sa Klasom, tek dolaskom u firmu i postankom dijela tima, uvidjela sam koliko truda i ulaganja stoji iza uspjeha ove kompanije. Također, spoznala sam da ova kompanija ulaže sve napore da se na tržište plasiraju što kvalitetniji proizvodi. Uzimajući u obzir da je svaki radni dan u Klasu novi izazov, svakodnevno proširujem svoje  znanje, vidike i saznanja.

U Klasu je zaista pozitivna atmosfera. Kolege su susretljive, nesebične, spremni smo pomoći jedni drugima i, što je najvažnije, vlada interakcija između različitih odjela i službi, a sve u cilju postizanja što boljih rezultata kompanije Klas.

IRMA ĆUHARA – pripravnica u Odjelu kontrole kvaliteta i standardizacije

Po završetku studija sam bila bez posla 14 mjeseci tokom kojih sam intenzivno tražila priliku za obavljanje pripravničkog staža.

Za mogućnost stažiranja u Klasu sam saznala putem Javnog poziva Federalnog zavoda za zapošljavanje pripravnika u privrednim subjektima.

Klas je najveća bosanskohercegovačka kompanija za koju znam od najranijeg djetinjstva. Prije zaposlenja u Klasu, bila sam kupac i konzument Klasovih proizvoda, kako poslastičarskih, konditorskih, tako i tjestenine te pekarskih proizvoda. U našem domaćinstvu pita se pravi od Klasovog brašna T-500, a kolači od neprevaziđenog Zlatnog pudera.

Od svog pretpostavljenog dobijam jasne i konkretne zadatke koji su, zavisno od potreba toga dana, raznovrsni.

Klas je veoma ozbiljna kompanija u kojoj imam priliku da vidim kako se savjesno, požrtvovano, sistematski i kvalitetno radi u svim segmentima koji ovu kompaniju čine jednom od najprepoznatljivijih brendova domaće proizvodnje. Svaki dan se nešto novo nauči i stiču se nova iskustva i nove spoznaje.

U Odjelu kontrole kvaliteta i standardizacije kolegijalni odnosi su na visokom nivou. Kolege su susretljive i spremne pomoći u izvršavanju dobijenih zadataka.

SARAH JUSIĆ - pripravnica u Odjelu marketinga i prodaje

Dolazim iz Holandije, gdje sam završila većinu svog obrazovnog ciklusa. Tri mjeseca sam istraživala u kojoj zemlji i u kojoj  kompaniji bih željela raditi i ostvariti praksu.  Kontaktirala sam HR managera AS grupacije, koja me je obavjestila da mogu birati kod koje firme u grupaciji bih htjela da stažiram. Prvo šta me je privuklo da radim u Klasu je grad u kojem posluje firma tj. Sarajevo. Drugi razlozi su da sam htjela raditi za veću, stariju bosanskohercegovačku firmu, koja ima mnogo iskustva i historiju u poslovnom svijetu, jer smatram da tu mogu naučiti najviše.
Primljena sam na mjesto praktikantice za marketing i prodaju i najviše radim sa brand managementom.
Zbog veoma mladog tima, radna atmosfera je puna energije i svi su otvorenog uma. Međusobno se svi uvažavaju, a ljubazna i srdačna atmosfera me čine sretnom jer kroz sve to učim mnogo bolje.

EDNA BRANKOVIĆ - ALETA - pripravnica u Odjelu marketinga i prodaje

Nakon završetka fakulteta 4 mjeseca sam intenzivno tražila pripravnički staž (praćenje konkursa, slanje dokumentacije i obavljanje razgovora).

Za pripravnički staž sam saznala preko Facebook stranice Klas-a, a privukla me je mogućnost da radim i da učim u velikoj kompaniji koja je prepoznatljivi znak Sarajeva sa dugogodšnjom tradicijom.

Pripravnički staž realizujem u odjelu prodaje Klasa, i svaki dan dobijam novi zadatak i svaki dan naučim nešto novo.

Prije početka obavljanja pripravničkog staža sam bila „obični“ potrošač i nisam znala mnogo o samom načinu rada ovako velike kompanije, sada kad radim vidim da mora proći dosta procesa da bi roba stigla do mene kao potrošača.

Atmosfera u kompaniji Klas je pozitivna i veoma ugodna. Kolege su veoma susretljive i uvijek su spremni da pomognu i prenesu svoje znanje.

Bitnami