Pastašuta

lonac30 minuta

Sastojci

500g Klas Tortiglioni Makaroni krupni

400g zrelog paradajza

Crvena ljuta paprika

Dvije čehne bijelog luka

200g pileće salame

1kašika maslinovog ulja

1kašika kečapa

Začinsko bilje (peršun, origano i bosiljak)

Začini (biber i so)

Priprema

Klas tjesteninu Tortiglioni Makaroni krupni pripremite prema uputama sa pakovanja. Paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite i isijecite na kockice. Ljutu papriku operite i očistite od sjemenki, pa je isijecite na trakice. Na vrelom ulju propržite sitno nasjeckani bijeli luk i papriku, dodajte pileću salamu koju ste, također, isijekli na trakice, pa je pržite dok ne porumeni. Dodajte paradajz, kečap, origano, sol i biber po ukusu. Na umjerenoj temperaturi dinstajte petnaestak minuta. Ubacite tjesteninu, promiješajte i ostavite još nekoliko minuta. Možete po želji izrendati sir. Ukrasite listovima peršuna ili bosiljka.

Bitnami