Fussili tjestenina sa gljivama i patlidžanom

lonac45 minuta

Sastojci

400g Klas Fussili tjestenina

50g sušenih gljiva

400g patlidžana

4 paradajza

4 kašike maslinovog ulja

1 čehna bijelog luka

100g parmezana

Začini: Sol i biber

Priprema

Makarone skuhajte, procijedite i isperite pod mlazom hladne vode. Potopite gljive u vreloj vodi. Patlidžan operite i isijecite na kocke koje ćete potopiti u posoljenoj hladnoj vodi da odstoji pola sata. Paradajz ogulite i isijecite na kockice. Gljive izvadite iz vode, a vodu sačuvajte. Patlidžan procijedite i propržite na vrelom ulju, dodajte usitnjeni bijeli luk, paradajz i gljive. Dinstajte pet minuta, pa dolijte vodu od gljiva i kuhajte još deset minuta na umjerenoj temperaturi. Začinite po želji. Skuhanu, prema uputama sa pakovanja, Klas tjesteninu Fusilli izmiješajte sa sosom i nakon nekoliko minuta rasporedite u tanjire za jelo. Pospite izrendanim parmezanom i ukrasite zelenim začinskim biljem, prema želji.

Bitnami