Tortiglioni makaroni u umaku sa piletinom, patlidžanom i paradajzom

lonac40 minuta

Sastojci

500g Klas Tortiglioni krupnih makarona

350g pilećeg bijelog mesa

150g patlidžana

150g paradajza

1 kašičica ulja

1 kašičica biljnog začina

Sol i biber po želji

200ml vode

Priprema

Sitno isjeći piletinu, patlidžan i paradajz. Zagrijati tavu i dodati malo ulja, a zatim ubaciti piletinu da se preprži. Posuti biljnim začinom, a zatim dodati patlidžan. Kada su patlidžan i piletina skoro pečeni, dodati paradaz i podliti vodom, te smanjiti vatru i ostaviti da krčka.
U drugu šerpu nalijte vodu, posolite, te kada prokuha, dodajte Klas Tortiglioni krupne makarone i kuhajte po uputstvu sa pakovanja. Gotove makarone, procijediti.

U tanjir stavite makarone, te pospite sa sosom od mesa i povrća. Po želji možete dekorisati svježim listovima bosiljka.

Bitnami