Polagana zeljanica sa Klasovim jufkama

lonac50 minuta

Sastojci

500g Klas jufke

600g svježeg kravljeg sira

4 jaja

200g kajmaka

200ml mlijeka

200ml kiselog vrhnja (po želji)

250g špinata

so

100g putera (za premazivanje)

Priprema

Dobro razmutite jaja, zatim dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, sir, kajmak, nasjeckan špinat/zelje, te sol. Sve dobro promiješajte.

Tepsiju premažite dijelom putera, stavite jedan list jufke, pospite ga dijelom rastopljenog putera, složite sljedeći list jufke i premažite dijelom pripremljenog fila.

Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite jufku i fil. Na kraju stavite preostala dva lista jufke, pospite preostalim puterom, pa stavite u zagrijanu rernu na 200°C i pecite oko 40 minuta.

Pitu narežite na veće kocke i toplu poslužite. Po želji, možete je poslužiti i uz jogurt.

Bitnami