Čast nam je što možemo reći da su proizvodi Klasa opet dobili titulu “must have” proizvoda po izboru urađenom u saradnji sa 7.000 različitih profila trgovina koje su glasale za MUST HAVE proizvode, a koji se po njihovom mišljenju trebaju naći na policama bolje snabdjevenih trgovina!

Na ovogodišnjoj “Must have 2020” manifestaciji dodjele priznanja najboljim proizvodima na bh. tržištu, koju je organizirao IN Store magazin u saradnji sa najvećim trgovačkim lancima u BiH, drugu godinu zaredom brendovi AS Holdinga dobili su najveći broj glasova trgovaca.

AS Holding je na svečanoj dodjeli dobio čak deset nagrada, a priznanja su uručena predstavnicima kompanija Klas, Sprind, Vispak, AC Food i Oaza. Klasovi proizvodi koji bi se trebali naći na policama svake trgovine ali i domaćinstva su Zlatni puder, Klas tjestenine i Klas jufke.

“Prošle godine smo osvojili osam, a ove godine je broj nešto veći. Ponosni smo zbog činjenice da je snaga i prepoznatljivost naših proizvoda opet došla u prvi plan i da su naši brendovi postali obavezan dio asortimana svih trgovina u BiH. Zato smo se i borili vrijednim radom i trudom. Vjerujemo da će naredne godine i naši ostali brendovi ponijeti ovu titulu „must have“, a posebno oni koji tek dolaze na bh. tržište“ – istakao je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.

Projekat MUST HAVE jedan je od najvažnijih događaja za kompanije robe široke potrošnje u BiH. Da li će jedan proizvod postati brend ovisi o potrošaču, ali i o trgovcima koji zahvaljujući stalnoj komunikaciji s kupcima najbolje mogu znati šta je to što njima treba. Na osnovu svog iskustva, bosanskohercegovački trgovci su glasali i izabrali najbolje.