Svih 210 porodica koje stanuju u Kolektivnom centru Mihatovići – Tuzla dobili su danas poklon-pakete prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo. Ovom donacijom Klas nastavlja svoju praksu društveno odgovornog djelovanja.

„Primili smo nekoliko pisama, odnosno molbi za pomoć iz Kolektivnog centra Mihatovići. Bila su to emotivna obraćanja u kojem su korisnici pisali o svojim egzistencijalnim problemima i načinu života. To nas je ponukalo da organiziramo ovu akciju u kojoj smo za svaku porodicu obezbijedili brašno, tjesteninu i slatke proizvode. Prije nekoliko mjeseci organizirali smo sličnu humanitarnu akciju u Sarajevu, sada smo u Tuzli, a do kraja ove godine planiramo organizirati slične akcije i u drugim gradovima BiH“, rekla je Irmela Cero, glasnogovornica kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Midhat Vrabac, upravnik Kolektivnog centra Mihatovići, primjećuje da je sve manje donatora, a da je sve veći broj korisnika ovog centra.

„Osim raseljenih lica iz Srebrenice, Žepe, Vlasenice i drugih podrinjskih općina, u Mihatovićima su zbrinuti beskućnici i socijalno ugroženi pojedinci i porodice s područja Grada Tuzla. Većina njih nema nikakva primanja, na rubu su egzistencije, hrane se u javnoj kuhinji i svaka pomoć im je dobrodošla. Prijatno sam iznenađen gestom kompanije Klas koja je samoinicijativno organizirala ovu donaciju“, rekao je Midhat Vrabac, upravnik Kolektivnog centra Mihatovići.

Bitnami