Generalni bh. sajam ZEPS: Još jedno priznanje za prehrambenu industriju Klas d.d. Sarajevo

Novi brand prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo Rahat lokum nagrađen je medaljom za kvalitet Ruža ZEPS-a. Ocjenu kvaliteta proizvoda izloženih na 24. Generalnom bh. sajmu ZEPS i ovoga puta potpisuju profesori Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu.

„Kompanija Klas zasluženo je dobila ovu medalju za kvalitet Rahat lokuma, ali i dokazala da je ostala dosljedni čuvar tradicije, istovremeno prateći suptilne zahtjeve potrošača. Posebno se to primjećuje u kategoriji tradicionalnih slastičarskih proizvoda, u koje spada i Rahat lokum.

Zanimljivo je da je Klas, pored standardnih okusa oraha i ruže, ponudio Rahat lokum mix u čiji sastav ulazi kokosovo brašno, susam, orah i vafl listovi. Također, komisija je imala sve pohvale za ambalažu Rahat lokuma – tradicionalno, a moderno i atraktivno pakovanje i dizajn“, rekla je prof. dr. Asima Akagić, član komisije za ocjenu kvaliteta.

Priznanje za kvalitet u Zenici je preuzela Senaida Tabić, direktor prodaje u Klasu. Inače, Rahat lokum je na tržište plasiran u maju ove godine, u godini u kojoj Klas obilježava svoj 115. rođendan.

„Uz Bosanski lokum, Tahan halvu i tradicionalne zalivene i suhe kolače, plasiranje Rahat lokuma na tržište bio je logičan slijed. Kao istinski čuvari tradicije, željeli smo našim potrošačima ponuditi kvalitetan domaći rahat lokum, i ujedno stvarati nove generacije potrošača starih dobrih tradicionalnih proizvoda“, rekao je Nihad Imširović, direktor Klasa.