U pet gradova BiH spremljeno više od 3.000 palačinaka

(Sarajevo, 29.04.2017.) – Za samo 15 sati građani Bihaća, Goražda, Mostara, Tuzle i Sarajeva pojeli su više od 3.000 palačinaka, koje je za njih pripremio poznati TV kuhar Vjekoslav Kramer, uz podršku prehrambenih industrija Klas d.d. Sarajevo i Vispak d.d. Visoko, te lanca trgovina Bingo.

„U palačincima koje smo pripremali od brašna Zlatni puder, a punili Stampi kremom, uživale su sve generacije potrošača, od 7 do 77 godina. Ispekli smo više od 3.000 palačinaka, a zagorio nam je samo jedan, i to u vrijeme dok sam se fotkao sa domaćicama“, ispričao nam je kuhar Vjeko.

Osim degustacije palačinaka, na turneji u pet gradova BiH kompanije Klas i Vispak su za svoje vjerne potrošače obezbijedili brojne poklone, Kolo sreće, zabavne sadržaje za djecu…

„Dobro smo se zabavljali i družili. Vjeko je privlačio pažnju žena, razgovarao s njima o kuhinji i receptima, dijelio kulinarske savjete. Već sada planiramo da sljedeća turneja ima humanitarni karakter. Klas i Vispak bi obezbijedili sastojke, a Vjeko bi opet pripremao palačinke. Prihod od prodaje palačinaka bismo donirali dječijim domovima“, rekle su organizatorice Irma Omerović i Lejla Šuman, brand manageri u Klasu, odnosno Vispaku.

Podršku projektu pružio je i najveći domaći lanac trgovina Bingo.