U Klasu organizirana kulinarska radionica

U prehrambenoj kompaniji Klas d.d. Sarajevo organizirana je jednodnevna kulinarska radionica, nakojoj su domaćice iz Zenice, Travnika, Sarajeva, Maglaja, Tešnja, Gračanice, Jablanice, Goražda, pripremale jela sa poznatim kuharima Hamidom Kurjakovićem i Nerminom Hodžićem, članovima Udruženja kuhara BiH. Riječ je o pobjednicama nagradne igre „Recept spremi, šporetom se opremi“, koju je Klas nedavno organizirao.

„Bilo je ovo zanimljivo i korisno iskustvo. Osim što smo stekle nova poznanstva i ugodno se družile, saznale smo i neke male tajne velikih kuhara. S profesionalnim kuharima razgovarale smo o namjeni i značaju određenih tipova brašna za posebne vrste tijesta. Svaka domaćica je predstavila i svoj pobjednički recept, odnosno na licu mjesta iskazala svoju kreativnost pripremajući upravo to jelo“, rekla je domaćica Munira Mrkonja.

Pobjednički recepti uskoro će biti objavljeni u specijalnoj brošuri „Klasove domaćice kuhaju“, a pobjednice su ujedno proglašene ambasadoricama brenda (Klas brašno T-500).

„Planiramo sa našim ambasadoricama u toku 2017. godine organizirati druženja širom BiH. Posjetit ćemo njihove lokalne zajednice i organizirati jednodnevne kulinarske radionice. Žene će se družiti i kuhati pite, kolače, peciva, lisnata tijesta“, otkriva Irma Omerović, brand manager za kategoriju mlinskih proizvoda u Klasu.