Klas nastavlja praksu društveno odgovornog djelovanja

U porodilištima u Mostaru, Tuzli, Zenici, Travniku, Bihaću,Konjicu, Sarajevui Tešnju poklon paketimaprehrambene industrije Klas d.d. Sarajevodarovanesu sve majke/porodilje koje su 25. novembra na svijet donijele nove građane BiH.Ovom akcijom, koja je organizovana povodom Dana državnosti BiH, Klas nastavlja praksu svog društveno odgovornog djelovanja.

Sebiha Šahinović je u Porodilištu Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ na Dan državnosti BiH na svijet donijela svoje 12. dijete. Iako ima već dvoje unučadi, Sebiha se šest godina nakon posljednjeg poroda odlučila ponovo proširiti svoju porodicu.

„Djeca su naša budućnost, budućnost BiH. Ova akcija Klasa je za svaku pohvalu. Lijepo je vidjeti kada se privatne kompanije, kojima to nije primarna obaveza, brinu o društvu. Hvala ovoj velikoj domaćoj prehrambenoj industriji na slatkom poklonu“, rekla je Sebiha Šahinović.

U porodilištima u kojima je Klas organizirao akciju darivanja, 25. novembra rođenoje oko 40beba. Porodilje, kao i osoblje zdravstvenih ustanova, bili su prijatno iznenađeni gestom Klasa i uputili su riječe iskrene zahvalnosti.

Bitnami