Predstavljeni novi pekarski proizvodi – Bosanski, Zlatni, Skandinavski i Sarajevski hljeb

U okviru kampanje „Nek’ zamiriše komšiluk“, prehrambena industrija  Klas d.d. Sarajevo promovirala je danas četiri nova pekarska proizvoda. Bosanski, Zlatni, Skandinavski i Sarajevski hljeb specijalne su vrste hljeba koje odlikuju vrhunski kvalitet i izuzetne nutritivne vrijednosti.

„Prateći trendove zdrave prehrane i uvažavajući sve zahtjevnije potrebe i želje krajnjih potrošača, a u skladu sa poslovnom politikom konstantnog razvoja novih proizvoda, na tržište smo lansirali četiri nove vrste hljeba. Svaki hljeb ima svoju posebnu vrijednost.

Tako je Bosanski hljeb pripremljen prema tradicionalnom receptu bez aktivnog kvasca, što omogućava njegovu višednevnu svježinu. Skandinavski hljeb sadrži veoma zdrave žitarice – sjemenke lana, bundeve i suncokreta, te pšenične mekinje i zobene pahuljice, i to ga čini izvrsnim izvorom vlakana. Zlatni hljeb jedinstveni desertni hljeb od kukuruznog i pšeničnog brašna, uz dodatak susama.  Glavne značajke Sarajevskog hljeba su praktična upotreba i produžena svježina. Naime, ovaj hljeb je rezan na tanke kriške i upakovan u posebno dizajniranu vrećicu. Vjerujemo kako će novi proizvodi svakodnevno ispunjavati očekivanja potrošača i zahtjevih sladokusaca“, rekla je direktorica prodaje Senaida Tabić tokom promocije novih proizvoda.

Promocijom novih pekarskih proizvoda Klas nastavlja kampanju „Nek’ zamiriše komšiluk“, čiji je cilj podsjećanje na značaj i tradiciju najstarije industrijske pekare u Sarajevu, sagrađene davne 1952. godine. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji i opremi, Velepekara danas može proizvesti 40.000 komada pekarskih proizvoda u toku jednog sata.

„Tradicija, kvalitet, automatizirani proizvodni procesi, originalne recepture, iskusni tehnolozi i radnici, preko 200 različitih pekarskih proizvoda, strogo kontrolisani higijenski uslovi proizvodnje i primjena   međunarodnih standarda upravljanja kvalitetom ISO i HACCP, kao i HALAL certifikat, naše su ključne konkurentske prednosti i potrošači ih, na naše zadovoljstvo, prepoznaju. Snaga brenda ogleda se i u činjenici da je naš Polubijeli hljeb najprodavaniji dnevni pekarski proizvod na tržištu BiH.

Svake noći radnici i tehnolozi prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo srcem i dušom za Vas pripremaju hljeb, pecivo, pite, krofne, kroasane, a naši vrijedni vozači već od ranih jutarnjih sati, dok vi mirno spavate, distribuiraju svježe i tople pekarske proizvode zamamnog mirisa i u najudaljenije dijelove Sarajeva“, istakao je direktor Klasa Nihad Imširović.

Današnja promocija Velepekare Klas organizirana je u saradnji sa Udruženjem kuhara BiH i poznatim bh. kuharima Hamidom Kurjakovićem i Nerminom Hodžićem.

Informacije o novim proizvodima:

Bosanski hljeb namijenjen je ljubiteljima izvornog domaćeg okusa. Tradicionalna receptura, bez upotrebe kvasca, osigurava njegovu produženu svježinu i punoću okusa, za razliku od klasičnih kvasnih hljebova. Susam, kao značajan sastojak ovog hljeba, sadrži mnogo vitamine i minerale neophodne za optimalno funkcioniranje ljudskog organizma.

Skandinavski hljeb namijenjen je potrošačima koji preferiraju zdravu i u isto vrijeme ukusnu ishranu. Hrskave je kore. Sadrži sjemenke lana, bundeve i suncokreta, te pšenične mekinje i zobene pahuljice. Odličan je izvor vlakana koji povoljno utječu na probavu.

Zlatni hljeb nazvan je tako zbog svoje specifične zlatnožute boje. Namijenjen je pravim gurmanima koji uživaju u posebnim aromama, slatkoći okusa i privlačnom izgledu hljeba. Spravlja se od kukuruznog i pšeničnog brašna uz dodatak prženih sjemenki susama. Idealan je u kombinaciji s medom i pekmezima, ali i sa sirom i kajmakom.