Društveno odgovorno djelovanje Klasa

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz za nekoliko dana otputovat će na Svjetsko plivačko prvenstvo 25 m Windsor (Kanada), zahvaljujući između ostalog sponzorskom ugovoru kojeg je danas u Sarajevu potpisala sa Nihadom Imširovićem, direktorom prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo.

„Psihofizički, ali i finansijski spremna sam da otputujem u Kanadu i dostojanstveno predstavim BiH na ovom svjetskom takmičenju, koje će biti održano u periodu od 07. do 11. decembra. Uz mene su moji roditelji, trener, prijatelji, ali i moj sponzor – velika domaća kompanija Klas. Dat ću sve od sebe da u Winsdoru opravdam njihovo povjerenje i ostvarim što bolji sportski rezultat. Volim Klasove proizvode, a posebno Fit integralne kekse koji će mi davati zdravu energiju potrebnu za predstojeće takmičenje“, izjavila je dvadesetogodišnja Amina Kajtaz, na press konferenciji upriličenoj povodom potpisivanja sponzorskog ugovora u prostorijama Olimpijskog bazena Otoka.

Mostarka Amina Kajtaz velika je nada i ponos bh. sporta.  Ima 20 godina, a već sada je najbolja bh. plivačica sa osvojenih devet rekorda, više od 500 medalja i 15 ličnih pehara. Čak devet puta proglašena je najboljom sportašicom Grada Mostara.

„Vjerujemo da je pred Aminom blistava plivačka karijera. Želimo joj pomoći u ostvarenju njenih snova, planova i ciljeva, i zato smo uz nju. Amini, kao i ostalim plivačima iz BiH koji će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Kanadi, želimo mnogo sreće i uspjeha“, rekao je Nihad Imširović, direktor Klasa.

Na press konferenciji medijima se obratila i Enisa Beganović, sekretar Plivačkog saveza FBiH.

„Hvala kompaniji Klas i AS Grupaciji što su odlučili da podrže Aminu jednogodišnjim ugovorom o sponzorstvu, u situaciji kada skoro niko u BiH ne brine o razvoju sporta i mladim talentima. Klas i AS Grupacija ovim društveno odgovornim gestom treba da budu primjer i ostalim privrednim društvima kako se, ipak, isplati ulagati u sport i budućnost“, rekla je Enisa Beganović, sekretar Plivačkog saveza FbiH, te poželjela sreću svim bh. reprezentativcima na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Amina Kajtaz potiče iz sportske porodice. Njen otac, Sead Kajtaz, fudbalska je legenda Veleža, dok je ljubav prema plivanju naslijedila od majke Maje, koja se nekada vrlo uspješno bavila ovim sportom i koja od prvog dana najviše brine o Amininoj plivačkoj karijeri. Amina trenira u Mostaru sa bivšim vice prvakom svijeta u plivanju Borutom Petričem. Student je druge godine “Nutricionizam  i zdravlje” na Univerzitetu modernih znanosti CKM u Mostaru.