Još jedna potvrda kvaliteta Klasovog brašna

Klasov Zlatni puder, jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih brandova, ušao je na tržište Slovenije i od sada je dostupan u trgovačkom lancu Mercator. U prvom krugu plasmana Zlatni puder će biti na policama u 40 Mercatorovih tržnih centara u Sloveniji.

Svoju promociju na slovenskom tržištu ovo visokokvalitetno brašno doživjelo je na otvorenju jednog od najmodernijih shopping centara u Jugoistočnoj Evropi, u Mercatoru “Šiška” uz prisustvo VIP zvanica, kada je predstavljen i Zlatni puder.

“Ulazak u slovenski Mercator je veliki uspjeh za naš brand. Ovo je još jedna potvrda kvaliteta i zadovoljstva kupaca koje Zlatni puder ima na domaćem i na inozemnim tržištima. Kada domaćice ne žele rizikovati, i nastoje da im pita, hljeb, pogača ili kolači uspiju, tada obavezno biraju Zlatni puder. Zlatni puder je kao brand lider u svojoj kategoriji namjenskog brašna ne samo na domaćem tržištu. U Crnoj Gori naprimjer,  Zlatni puder ima 30% udjela u ovoj kategoriji, a izvozi se i na tržišta Kosova, Švedske, Engleske, Sjedinjenih Američkih Država, Holandije i Njemačke. Saradnja sa Mercatorom je šansa da se značajnije pozicioniramo i na ovom tržištu”, izjavio je direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo Rusmir Hrvić.

Nakon Mercatora, u planu je ulistavanje ovog proizvoda i u ostale tržne lance na ovom tržištu. Ulazak Zlatnog pudera na tržište Slovenije pripremali su timovi Klasa i slovenskog partnera, pri čemu su pomogla iskustva izvanrednog uspjeha Vispakove “Zlatne džezve”, još jednog branda AS GROUP, koja se u ovoj zemlji prodaje na oko 1.000 prodajnih mjesta.

Zlatni puder ove godine bilježi 44 godine uspješnog postojanja. Jedino je domaće brašno koje je u ovoj kategoriji postalo brand i sinonim za uspjeh svake domaćice u kuhinji.

Zlatni puder, kao i ostali tipovi brašna proizvode se u Klasovom mlinu za preradu pšenice koji je najveći i najsavremeniji potpuno automatizirani mlin u Jugoistočnoj Evropi, i čiji je ukupni instalirani kapacitet 450 tona dnevno. Zahvaljujući novoj opremi, Klas već odavno zauzima lidersku poziciju u proizvodnji mlinsko-pekarskih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Bitnami