Još jedna društveno odgovorna akcija Klasa

Povodom Dana nezavisnosti BiH, promoteri bosanskohercegovačke prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo, podijelili su danas u Sarajevu nekoliko hiljada komada Polubijelog hljeba, najpopularnijeg proizvoda Velepekare Klas. Deset promotera na više od 30 različitih lokacija u Sarajevu (Gazin Han, Vratnik, Velešići, Hrasno, Otoka, Alipašino Polje, Mojmilo, Dobrinja, Buća Potok, Boljakov Potok, Ilidža, Hrasnica, Butmir…) na ovaj način su čestitali građanima Sarajeva nastupajući praznik i skrenuli pažnju javnosti na značaj Velepekare i njenu ulogu u novijoj historiji Sarajeva i BiH.

„Prijatno sam iznenađena gestom Klasa. Ovog kišnog dana Klas nam je unio dašak optimizma i vjere da u Sarajevu još uvijek ima društveno odgovornih kompanija koje se sjete svojih potrošača i kada se to od njih ne očekuje“, rekla je Sanija Karović.

Klasov Polubijeli je najprodavaniji proizvod ove kompanije, i jedini hljeb ove vrste koji je uspio izgraditi brand prepoznatljiv ne samo u Sarajevu. Ne treba zaboraviti da je tokom rata 1992-1995. Sarajevo preživjelo zahvaljujući, između ostaloga, i Velepekari i Polubijelom hljebu. U periodu od 1. aprila 1992. do 31. januara 1997. godine Velepekara je proizvela i građanima isporučila više od 131 milion komada hljeba, te skoro četiri hiljade tona peciva i drugih pekarskih proizvoda. Većina ove hrane Sarajlijama je podijeljena besplatno, u humanitarnim akcijama.

Osim toga, današnja akcija promovira kvalitetnu i zdravu ishranu koju potrošačima nudi upravo Klas d.d. Sarajevo. Vodeći brigu o zdravlju svojih potrošača, Klas proizvodi hljeb i pecivo od pažljivo biranih zrna žitarica i najkvalitetnijeg brašna, pri čemu strogo primjenjuje međunarodno priznate standarde upravljanja kvalitetom, ISO, HACCP i Halal.

Bitnami