Adnan Hodžić: Želimo pomoći odlazak bh. rukometaša na Svjetsko prvenstvo u Francusku

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo bit će i ove sezone sponzor Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Ozvaničeno je to sponzorskim ugovorom kojeg su u Dvorani Mejdan u Tuzli, uoči utakmice BiH – Kosovo, potpisali Adnan Hodžić, izvršni direktor Klasa i Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

„Sponzorstvo se odnosi na kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017.

Obnovili smo sponzorstvo naših rukometnih “Zmajeva” jer želimo pomoći odlazak najboljih bh. rukometaša na SP u Francusku. Svojim dosadašnjim igrama u ovim kvalifikacijama naši reprezentativci su pokazali požrtvovanost, zato smo uvjereni da će BiH i drugi puta odvesti na Svjetsko rukometno prvenstvo.

Ponosni smo na ovo sponzorstvo, jer je rukomet među najuspješnijim i najtrofejnijim sportovima u Bosni i Hercegovini s izvanrednim rezultatima. Rukometna reprezentacija BiH zaslužuje našu podršku“, rekao je Adnan Hodžić, izvršni direktor Klasa, te poželio sreću bh. rukometašima u predstojećim utakmicama protiv reprezentacija Kosova, Slovačke i Litvanije.

Klas d.d. Sarajevo bio je uz Rukometnu reprezentaciju i na Svjetskom prvenstvu koje je održano početkom 2015. godine u Kataru. Bio je to ujedno i prvi plasman bh. rukometne reprezentacije na jedno svjetsko prvenstvo.

“Čast nam da je jedna ovako velika privatna domaća kompanija naš službeni sponzor. Hvala Klasu i AS Grupaciji što podržavaju razvoj bh. rukometa i odlazak rukometne reprezentacije na europska i svjetska takmičenja. Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje naših sponzora i odvesti BiH još jednom na Svjetsko rukometno prvenstvo“, rekao je Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, iskazavši optimizam u na Svjetsko rukometno prvenstvo u Francusku.

Sponzorstvo Rukometne reprezentacije treće je sponzorstvo reprezentativnog nivoa jedne od kompanija u okviru AS GROUP. Podsjećanja radi, Vispak je sponzor Nogometne/Fudbalske reprezentacije BiH, a Oaza sponzora Košarkaške reprezentacije BiH.