Sarajevo, 05.05.2014.
Obavještenje o dopuni dnevnog reda Skupštine Klas d.d. Sarajevo
 
 
   
   
  Ocijenite novi Klasov hljeb “Farmer”:  
Odličan
Dobar
Loš
 
     
   
     
 
 

Sindikalci prehrambene industrije BiH i Crne Gore

 

Zadovoljni statusom uposlenika u “Klasu”

 

Sindikalce je posebno obradovala činjenica da više od 1.300 uposlenika redovno prima plaću i ostvaruje sve doprinose, te druga prava proistekla iz Zakona o radu.

 

Predstavnici Sindikata poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije (PPDIVUT) BiH i Crne Gore posjetili su “Klas” d.d. Sarajevo. Nakon što su kroz kratki promotivni film i prezentaciju upoznali ovu kompaniju, obišli su velepekaru i druge proizvodne jedinice, a neizostavan je bio i doručak uz “Klasova” peciva.

 

 

Sindikalce je posebno obradovala činjenica da više od 1.300 uposlenika “Klasa” redovno prima plaću i ostvaruje sve doprinose, te druga prava proistekla iz Zakona o radu.

 

“Iako se u mlinsko-pekarskoj i prehrambenoj industriji u BiH više od 60 posto prometa odvija na sivom tržištu, drago nam je što “Klas” uspijeva poslovati bez gubitka i svojim uposlenicima obezbijediti redovne plaće i obezbijediti im sva radna prava.

“Klas” rado pomaže i drugima, a nama je recimo, u najtežim trenucima za PPDIVUT, rado pružao finansijsku i materijalnu pomoć”, istakao je mr. Mehmed Avdagić, predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH.

 

 

 

 

I Veselin Ivanović, predsjednik Sindikata poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije Crne Gore, bio je zadovoljan onim što je čuo i vidio u “Klasu”.

 

“Crna Gora i BiH tradicionalno imaju dobru ekonomsku saradnju, ali uvijek može biti bolje i više. Baš ovih dana s PPDIVUT BiH treba da zvanično potpišemo Sporazum o saradnji”, rekao je Ivanović.

 

Domaćini sindikalcima BiH i Crne Gore bili su generalni direktor “Klasa” Ibrahim Smajlagić, izvršni direktor Alija Šabanović i direktor marketinga Srđan Mandić.

 

 
     
Povratak na početnu stanicu...