KLAS | Društvena odgovornost
21362
page-template-default,page,page-id-21362,,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Svoje društveno odgovorno poslovanje kompanija Klas d.d. Sarajevo potvrđuje svakodnevnom brigom o svojim uposlenicima, životnoj sredini kao i zajednici u kojoj posluje. Imajući u vidu činjenicu da je za razvoj BiH potrebna saradnja vlasti, ekonomskog sektora i civilnog društva, Klas redovno izmiruje sve obaveze prema državi, uposlenicima, poslovnim partnerima, društvenoj zajednici… Posebno njegujemo odgovornost prema kupcima i potrošačima, urednom isporukom kvalitetnih proizvoda po konkurentnim cijenama.

 

Dio prihoda vraćamo lokalnoj zajednici, grupama ili pojedincima kojima je pomoć potrebna, putem donacija i sponzorstava.

 

Svjesni smo da su djeca naša budućnost i najveće blago svakog društva, i želimo doprinijeti njihovoj boljoj budućnosti. Stoga rado sarađujemo i sa obrazovnim institucijama iz cijele BiH.

 

Zadovoljan i motiviran uposlenik od izuzetnog je značaja za ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata, pa posebnu pažnju posvećujemo jačanju povjerenja, međusobnog uvažavanja i tolerancije, kao i poštivanja svakog uposlenika. Cilj je jasan – učiniti Klas boljim i prosperitetnijim, a rad i boravak u njemu sigurnijim i ugodnijim.

 

Osim certifikata za upravljanje kvalitetom proizvoda (ISO I HACCP),  Klas je ponosni nosilac certifikat ISO 14001, kao garanciju dobrog upravljanja zaštitom okoliša.