Na jezeru Jelen u Tešnju Klas organizira zanimljivo takmičenje

U subotu takmičenje u razvijanju pita Klasovim brašnom
Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas d.d. Sarajevo će u subotu 13. maja u 12:00 sati na jezeru „Jelen“ kod Jelaha organizirati takmičenje u razvijanju pita. Prvi puta će deset ekipa, sa po pet takmičara, iz cijele Bosne i Hercegovine razvijati jufke Klasovim brašnom, čije umijeće će ocijeniti stručni žiri sačinjen od kulinarskih majstora iz Udruženja kuhara BiH, i na kraju proglasiti najbolje.
 
Osim takmičenja u razvijanju „350 zvrčića pite“ po ekipi, tu su još i, „trčanje s jufkom na oklagiji“, zatim “nošenje jednog kilograma brašna na glavi“ za žene, te «”nošenje 25 kg brašna“ za muškarce. Također, bit će ocijenjena i najukusnija pita, kao i najljepši izgled zvrčića.
 
„Ovo je prvi put da ćemo na jednom mjestu i u jednom danu imati razvijenih 3.500 zvrčića pite. Baš zato što nema pite bez Klasovog brašna, mi i na ovaj način želimo doprinijeti značaju bosanske kuhinje i njenih vrhunskih delicija kakve su bosanska pita ili burek. U subotu će nam doći žene iz Tešanja, Jelaha, Maglaja, Vareša, Žepča, Doboj Juga, Zavidovića, Zenice, Visokog, i drugih gradova, i to uglavnom iz Udruženja žena i Udruženja civilnih žrtava rata, što nas posebno čini sretnim da ćemo upravo sa tim ženama provesti jedan cijeli lijepi dan zajedno”, kazala je Irma Omerović brend menadžerica kompanije Klas.
 
Cijeli događaj Klas organizira u saradnji sa udruženjima žena iz Zeničko-dobojskog kantona, uz podršku lokalne zajednice i Turističke zajednice grada Tešnja. Uz takmičarski dio koji se odnosi na razvijanje pite, predviđen je i prodajni bazar, a zabavni dio eventa povjeren je Folklornom ansamblu „Džemal Bijedić“, sa Nerminom Handžić. Za sve učesnike i pobjednike takmičenja Klas je osigurao mnogobrojne nagrade. Svi posjetioci i takmičari su dobro došli.
plakat razvijanje jufke